Shoppemamma kjøper hundebur

Når bisken skal være med familien på tur, er det viktig at det er tilrettelagt for det. Et hundebur har vist seg å være både det beste for hunden og det mest trafikksikre. Men hva skal du egentlig se etter når du kjøper hundebur?

Dette kommer både an på hva slags hund du har og hvilken type bil du kjører. Det ideelle hundeburet går overens med begge. Prisen er selvfølgelig også et viktig tema.

Hundebur for store hunder

Store hunder er underlig nok helt fremragende familiehunder. Det er derfor morsomt også å ha dem med på tur. Men da er det fint å ha en bil med god plass. Ellers blir det mye hund, og mindre plass til mennesker. En stasjonsvogn er bra. En annen modell med et romslig bagasjerom kan også fungere fint.

Buret bør selvfølgelig være stort nok til hunden, men ikke for stort til at det kan legges i bilen. På nettstedet billige-hundebur.com er det en detaljert oversikt over bilmodeller og hva slags hundebur som kan tilpasses disse. Her får du samtidig en oversikt over prisnivået.

For de mindre hundene

De mindre hundene er mer fleksible med hensyn til plassbehov, men de bør likevel settes i hundebur. En undersøkelse av NAF viser at en chihuahua med en vekt på 2 kilo tilsvarer et trykk på nærmere et kvart tonn dersom du bråbremser i 90 kilometer i timen. Det vil verken være bra for hunden, bilen eller medpassasjeren den eventuelt treffer når den farer fremover.

Det er ikke noe poeng med noe ekstra stort bur. Det skal være tilpasset hunden. Med mindre du da har flere hunder. Det finnes for øvrig også hundebur til to hunder.

Er det alternativ til hundebur?

Ifølge en kollisjonstest utført av NAF i 2018 er hundeburet definitivt det beste etter vurdering av kollisjonssikkerhet, komfort for hunden, brukervennlighet og vedlikehold. Det er derfor deres fremste anbefaling for transport av hund.

Det kan være problematisk å få plass til buret i en liten bil. I slike tilfeller er det mulig å gå for en spesiell hundesele. Det er fortsatt bedre enn at hunden går fritt rundt i bilen, selv om selene ikke tester like bra som buret.

I verste fall får den ligge på gulvet på passasjersiden foran. Da farer den ikke forover og treffer noen dersom det skulle skje en oppbremsing.

Men det foretrukne for hund på tur er altså hundeburet.

Del dette!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Legg til kommentar