Babyutstyr til bilen har gjennomgått en fantastisk utvikling de siste 10 årene. Nå finnes det utstyr som både sikrer at barnet sitter trygt og tilfreds i bilsetet sitt. Men også at sjåføren kan sikre seg at barnet har det bra i baksetet.

En av mer innovative produktene er det som heter baksetespeil.

Jeg har selv en nevø som nylig har fylt et halvt år. Dette tillot meg å kjøpe inn mange forskjellige produkter – og skrive litt om testen på Bilduden.no. Alt for at du skal unngå å gjøre et bomkjøp når du kjøper baksetespeil.

Testens vinner: Beemo Bilspeil

Hvis du ønsker å lese om de andre speilene i testen, så anbefaler jeg at du scroller deg litt ned. Men mange ønsker å spare tid når de leser slike forbrukertester – så her presenterer jeg vinneren av testen:

Beemo baksetespeil

Dette speilet er trygt, har en stor flate og har en meget robust stropp. I tillegg har den et solid «plast-trekk» bak speilet.

Dette gjorde at det overhodet ikke rørte på seg eller «vugget frem og tilbake» da vi testet det. I tillegg til at babyen får et stabilt speil å se på, så virker det også veldig trygt og sikkert.

I skrivende stund koster det 229,- kroner hos Jollyroom, men du kan også sjekke prisen under:

Fordeler

 • Veldig solid
 • Stort speil
 • Billig & bra
 • Festes med en justerbar stropp

Ulemper

 • Ingen

Kriterier: Dette er viktig når du handler baksetespeil

 • At du kan enkelt få øyekontakt med babyen.
 • At det sitter veldig godt fast på setet (dette er VIKTIG med tanke på sikkerhet)
 • Speilet skal enkelt kunne justeres i alle retninger.
 • Det skal være stort nok til at babyen ikke kan stikke hodet unna speilflaten og “gjemme seg”.
 • Pris.
 • Øvrig kvalitet. Hvor godt kjennes materialet? Sitter speilet 100 % inne i rammen? Osv.
 • Et behagelig lys festet til speilet kan være godt for barnet hvis det ikke er forstyrrende for barnets søvn eller velvære.

Det finnes også noen som bryr seg om hvordan speilet ser ut.

Mange ønsker seg et rosa baksetespeil til jentungen sin. Slikt bryr ikke jeg meg særlig mye om. Så lenge det er sikkert og funksjonelt, så tror jeg neppe at babyen bryr seg om hvordan det ser ut (ut over at han/hun får ha øyekontakt med mor/far).

To andre baksetespeil som er verdt å nevne (topp 3)

I tillegg til Beemo, så er det to andre produkter jeg anbefaler:

BeSafe

Hva er de største forskjellene på BeSafe og AVA?

Først må jeg bare si at jeg var forholdsvis imponert med begge baksetespeilene. Både AVA og BeSafe er internasjonale merkenavn som har solgt titusenvis av produkter på det internasjonale markedet.

Og det er veldig ofte et kvalitetstegn.

Men det finnes allikevel noen forskjeller på disse to produktene:

BeSafeAVA
Stødighet5/109/10
Pris299,-249,-
LED-lampe?JaNei
ABS-plast (høykvalitet)?NeiJa

Video: feste Besafe baksetespeil i bilen

Da jeg gjorde research til denne testen, så kom jeg over en video på Youtube. Den er kort, men viser både:

1) Hvordan baksetespeilet (BeSafe XL) skal sitte på setet samt
2) Hvor du skal feste fjernkontrollen til LED-lyset.

Ikke anbefalt: baksetespeil med LED-lys

Beemo baksetespeil med LED-lys

Pris: 359,- NOK


Da jeg først så dette produktet, så tenkte jeg:

“Wow, det er jo kjempesmart med LED-lys? Da kan jeg se babyen også når det er mørkt?”.

Men det var flere problemer med dette speilet:

 • Det hang ikke ordentlig på baksetet.
 • Stroppen virket å være litt løs.
 • Man er nødt til å ha ekstra batterier (AA + AAA) for at det skal virke.
 • Batteriene selges separat, noe som var irriterende i seg selv.
 • 99 % av alle moderne biler har taklys, noe som er mer enn nok til å lyse opp hele kupèen. Du trenger derfor ikke LED-lys i det hele tatt.

Hvis du av en eller annen grunn skulle mangle tilstrekkelig lys i bilen din, så vil jeg adressere det som et separat problem.

Jeg vil ikke anbefale at du kjøper et baksetespeil med noen form for ekstra belysning for å se babyen din.

PS! Ironisk nok er det samme produsent (Beemo) som produserer vinneren og taperen i denne testen. 🙂

Erfaringer fra andre med samme speil

Jeg så også at det ble lagt igjen en kommentar på Jollyroom. Der var det Stian som kom med en ganske presis beskrivelse av hvordan jeg også oppfatter produktet:

Jeg tror nok neppe at jeg (eller Stian) skulle klart å lage et baksetespeil selv. Men jeg er helt enig i vurderingen om at det føles veldig «billig» ut. 😉

Priskategorier

 • Under 150 kroner: Baksetespeil i denne priskategorien er enkle, små og noen ganger litt ustø. Men problemet er ofte at speilet er så lite at man kan stå i fare for å ikke se babyen. Da blir man nødt til å stoppe bilen, gå ut og justere speilet…før man igjen kan kjøre videre.
 • Mellom 150 og 300 kroner: Dette er priskategorien du bør ligge på. Spesielt hvis du kjøper fra norske nettbutikker, noe jeg regner med at folk flest gjør. Speilene er som regel solide, enkle (som de bør være), har gode stropper og et stort nok speil. Merk også at forskjellen på baksetespeil til 150 og 300 kroner nødvendigvis ikke er så stor. Ofte er det bare slik at de til 300 kroner er utstyrt med en form for belysning.
 • Over 300 kroner: I mine øyne er ikke dette en kategori du bør utforske. Jeg var selv uheldig med ett speil som kostet over 300 kroner. Det er klart at dette er med på å forme opplevelsen min.

Men jeg har også sett at andre skriver at man ikke trenger å bruke mer enn 150-300 kroner, og da slår jeg meg til ro med det.

FAQ: Ofte stilte spørsmål

Og hvis du skulle ha behov for å kjøpe bilstolpose til ungen din, så har jeg skrevet en guide her. Der anbefaler jeg den beste og billigste posen på det norske markedet. 🙂

Nettbutikker som selger bilspeil til baby

Den observante leser har sett at alle linkene i denne artikkelen har gått til èn nettbutikk. Men det er et par andre nettbutikker som selger baksetespeil i Norge.

#1: Jollyroom – best og billigst

Til tross for et litt merkelig navn, så er Jollyroom.no den aller beste nettbutikken i dette segmentet. Da jeg utførte testen, så kjøpte jeg rett og slett alle de forskjellige speilene derfra.

Det er flere grunner til det:

 • Norges beste utvalg
 • Hyggelige priser
 • Prisgaranti
 • Fri frakt over 1000 kroner
 • 365 dagers (!!) åpent kjøp

#2: Mimmis – Norges største nettbutikk innenfor babyutstyr

Man kan ikke nevne babyutstyr på nett uten å navne Mimmis.no. En helt fantastisk nettbutikk som er drevet av fantastiske mennesker.

Hver eneste gang jeg har hatt et ønske om å teste noen av produktene deres på Bilduden, så har de vært veldig behjelpelige med support. Vennligst merk at jeg aldri får noe gratis (det vil jeg heller ikke ha). Men kundesupporten er veldig responsive og hyggelige.

Dessverre har de ikke et veldig stort utvalg når det kommer til bilspeil for barn.

Konklusjon

Det er mange konklusjoner man kan trekke ut fra denne artikkelen.

Først vil jeg si at hvis du har en baby i bilen, så er et baksetespeil en veldig god oppfinnelse. Selv var jeg litt skeptisk til å begynne med, men ble overbevist ganske raskt om at det er en “must have” for småbarnsforeldre.

Deretter vil jeg også nevne at ikke alle speil er like gode. Og de som kanskje ser flottest og mer avansert ut kanskje ikke er de beste. Du trenger heller ikke ruinere deg for å finne et godt baksetespeil.

Kjøp et som er stødig, har en stor speilflate, en god og sikker stropp samt ikke koster over 300 kroner.

PS! Jeg vet at babyutstyr til bil er noe som engasjerer veldig mange. Derfor er kommentarfeltet under artikkelen alltid åpen for diskusjon. Jeg blander meg noen ganger inn i diskusjonen, men ellers står du helt fritt til å poste akkurat hva du vil – spesielt produktanbefalinger og erfaringer er veldig populært! 🙂