På jakt etter den perfekte gaven til nybakte foreldre eller den nye verdensborgeren?

Er du en av dem som er på jakt etter «den» unike og personlige gaven til den nyfødte, vordende eller nybakte foreldre, eller kanskje til dåpsbarnet? Da kan Boken om meg, laget av designer og illustratør Terese Øman være verdt en nærmere kikk.

Stor suksess i Sverige

«Så lager jeg den selv», tenkte Terese, etter å ha vært i 7 dåpsfester og 8 navnedager uten å finne «den» perfekte gaven. Terese, som er utdannet illustratør og designer fra Beckmans skole, satt dermed i gang med produksjonen av det som skulle bli hennes første bok – og en stor suksess i Sverige. Boken om meg er en fargerik, morsom og kreativ utfyllningsbok til barnet. Inspirasjonen har Terese hentet fra sin egen barndom på 70-tallet.

Tradisjonell bok i moderne form

Utvalget av utfyllingsbøker / personlige babybøker er temmelig begrenset på det norske markedet. Mange av oss har kanskje en slik bok fra vi selv var små, og kjenner gleden en slik minnebok kan gi. Tilgjengelige varianter av bøker av denne typen har imidlertid ikke forandret seg så mye de siste tiårene, så Boken om meg fra Terese er et friskt pust i så måte.

I Boken om meg finner vi de tradisjonelle komponentene i personlige babybøker i en ny innpakning. Utfyllingen er ikke så preget av linjer og «rutine», men er lagt opp på en fargerik og kreativ måte. Boken kan kalles en trendy klassiker, og dette er en bok man som forelder med stor sannsynlighet vil finne svært underholdende å fylle ut.

Bokens innhold

Boken om meg har en morsom og moderne form, men vi finner allikevel de tradisjonelle og velkjente komponentene som «Mine første skritt». Boken begynner mens babyen ligger i mors mage, og varer fram til barnet er fem år. Noen av overskriftene i boken er «Sånn er jeg, min personlighet fra baby til jeg er fem», «Jeg spiser – men man kan jo ikke like alt, jeg elsker noe, men nekter å spise og drikke noe«, og «Mine favoritter«.

artikkelen fortsetter under bildet

Denne babydagboken passer for både jenter og gutter, og utførelsen er solid og preget av kvalitet. Arkene er tykke, og har spiralinnbinding og kraftig softcover. Boken har også to plastlommer til å gjemme på tegninger og andre skatter fra barnets barndom i.

Dersom du ønsker å lese mer om, eller bestille Boken om meg til ditt barn, eller som en gave til andre, kan det gjøres i nettbutikken til forlaget, Fill&Tell. I svenske utgaver finnes også andre varianter av personlige bøker, som for eksempel Vårt bryllup.
[facebook_ilike]