Tips til å slutte å røyke

Har du gjort som så mange andre før deg, og gått hardt inn for å slutte å røyke? Da er det viktig å ha en god plan for gjennomføringen. Her kommer det derfor noen gode tips, som kan gjøre reisen din mot et liv uten en sigarett i hånden litt lettere.

Det første som er lurt, er å sette seg en dato for røykeslutt. Gjerne noen uker fram i tid, slik at du kan forberede deg mentalt på å slutte. Skriv gjerne ned noen tanker om hvorfor du ønsker å slutte og hva du ønsker å oppnå ved å endre på denne uvanen.

Hva du gjør når røyksuget kommer, kan være helt avgjørende for om du greier å slutte eller ei. Blir abstinensene for store kan det være en idé å prøve snus i stedet for røyk. Da aller helst en variant som ikke inneholder tobakk. Det kan være med på ta fokuset ditt vekk fra røyksuget.

Gode strategier

De som greier å slutte å røyke, er de som har gode strategier når røyksuget melder seg. Det være seg å ta en spasertur, trene, spise en sjokoladebit eller lignende. Mulighetene er mange. Kanskje kan du starte med den nye hobbyen som du har hatt lyst til å starte med en tid?

Det kan også være lurt å lene seg på andre som også har tenkt til å slutte. På den måten kan dere være ansvarlige ovenfor hverandre og støtte hverandre opp når det trengs. Dessuten finnes hjelpetilbud som nettsiden; www.slutta.no eller appen «Slutta». Du kan også ringe røyketelefonen på: 800 400 85, for å få veiledning.

Det er viktig å ha troen på at du kan endre deg, ellers vil prosjekt røykeslutt være ganske forgjeves. Du må stole på at du er god nok og har disiplin nok til å gjennomføre. Gevinstene der framme er bedre fysisk form og helse, lettere pust, mindre sykdomsplager og en stor dose mestringsfølelse.

Del dette!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Legg til kommentar